Peter Kunneman

Peter Kunneman

Eigenaar Licht op de Zaak

Peter is meer dan 30 jaar werkzaam geweest als business consultant bij o.a. Accenture en heeft als interim directeur aanbestedingen in de publieke sector begeleid. In 2011 heeft hij samen met zijn vrouw Hella het bedrijf 'Licht op de Zaak' opgericht, een bureau voor team coaching. Het doel van Licht op de Zaak is te ondersteunen bij het bouwen aan gezonde organisaties door het introduceren van de Theorie van Levende Menselijke Systemen en System-Centered® Training (SCT ®), ontwikkeld door Yvonne Agazarian. Peter is gelicenseerd SCT practitioner.

Hella Ritz

Hella Ritz

Eigenaar Licht op de Zaak

Hella’s expertise ligt in het begeleiden van leidinggevenden en (management) teams op het snijvlak van zakelijke context en samenwerking. Zij gebruikt systeem-georienteerde methoden en technieken om verschillen te benutten als brandstof voor creatief probleem oplossen en samenwerking.
Hella heeft vijfentwintig jaar ervaring in bedrijven en organisaties als leidinggevende en organisatieadviseur. Zij werkte als hoofd sponsoring bij Nederlands grootste NGO en als business unit manager bij een Elsevierbedrijf. Daarna was zij tien jaar verbonden aan Kern Konsult, bureau voor organisatieontwikkeling. Zij werkt voor een breed scala aan publieke en private ondernemingen. Branches waarin Hella werkzaam is: adviesbureaus, industrie, not-for-profit, gezondheidszorg, gemeenten en universiteiten.
Hella is Neerlandica (drs.) en heeft een vierjarige opleiding tot Zijnsgeoriënteerd coach gedaan. Zij is lid van het Systems-Centered Training and Research Instute (USA) en het Center for Human Emergence. Hella is gelicenseerd SCT practicioner en gecertificeerd SAVI trainer. Ook is zij bestuurslid van de Stichting SCT-Nederland

Wij werken samen met deze coaches

Cunera van Hal

Cunera van Hal

Cunera werkt in organisaties aan ontwikkeling van samenwerking, leiderschap en effectieve communicatie. Al meer dan 25 jaar.
Met haar systeemgerichte werkwijze ondersteunt ze leidinggevenden, professionals en teams hun context te zien, zich met anderen te verbinden, werkrollen op te pakken en ‘gedoe’ minder persoonlijk te nemen.
Als gecertificeerd SAVI® Trainer leert ze klanten hun communicatie te doorzien en werkgesprekken te krijgen die echt werken – die productief en plezierig zijn. Cunera stimuleert nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en experimenteren.
Ze werkt samen met klanten in de gezondheidszorg, onderwijs, overheid, zakelijke dienstverlening en gastvrijheidssector.
Cunera is Wagenings Ingenieur, opgeleid bij het ITIP en in Systems-Centered Training (SCT). Ze is aangesloten bij SAVICommunications (VS), bestuurslid van Stichting SCT-NL en lid van SCTRI (VS).

Janneke Maas

Janneke Maas

Janneke coacht, traint en begeleidt teams en organisaties met vraagstukken op het gebied van samenwerken en leiderschap. Kenmerkend aan Janneke is dat zij werkt met systeemgerichte methoden. Zij heeft oog voor de (interactie)patronen die beweging in de weg staan en helpt de ander deze met eigenaarschap en compassie te onderzoeken, waardoor er energie vrijkomt om deze patronen te doorbreken. Naast teams helpen hun patronen te onderzoeken, helpt Janneke hen oplossingen te vinden waarmee ze zelf verder kunnen.
Zij werkt voor diverse organisaties zowel profit (financiële sector) als non-profit (waterschappen, gemeenten, overheid, hogescholen). Daarvoor was zij werkzaam binnen de Maatschappelijke dienstverlening en begeleidde zij individuen, (echt)paren, gezinnen en groepen bij diverse sociaal-maatschappelijke en psychosociale problemen. Hier is haar systeemgerichte blik ontstaan. Deze blik en werkwijze heeft zij verder ontwikkelt in het werk en door het volgen van verschillende studies waaronder: Sociale en Organisatie Psychologie (MSc), Opleiding tot teamcoach, Systems-Centered Training en diverse kortere trainingen. Nadat zij werkte voor twee training-/opleidingsbureaus is zij haar eigen bedrijf gestart in 2014. Zij werkt bij grotere opdrachten nauw samen met diverse andere professionals en zij is verbonden aan het netwerk SCT-NL.

Lotte Paans

Lotte Paans

Lotte is gecertificeerd trainer/coach op het gebied van communicatie, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.
De rijke voedingsbodem van waaruit zij in haar werk kan putten is gevormd door de uiteenlopende internationaal georiënteerde opleidingen op het gebied van training, advisering, (team)coaching, psychotherapie en mindfullness, haar studie aan de Universiteit Wageningen en de jaren die zij als projectleider heeft gewerkt.
Ze begeleidt ruim 16 jaar, mensen individueel en in teamverband. Als zelfstandig trainer, opleider, supervisor en (team)coach is ze verbonden aan meerdere trainingsbureaus, professionele netwerken en opleidingsinstituten.
Organisaties waarop het grootste deel van haar werk gericht is vallen onder de publieke sector (onderwijs, overheid, zorg), de geprivatiseerde publieke sector (waterleiding- en elektriciteitsmaatschappijen, postbedrijven) en de kunstsector.
Lotte is bestuurslid van de Stichting SCT-NL, opgericht als platform voor SCT (Systems Centered Training) in Nederland. Lotte is gelicenseerd lid van het Systems-Centered Training and Research Institute.
Haar kwaliteit is het vermogen om mensen dichter bij zichzelf te laten komen, en van daaruit hun eigen wijsheid te ontdekken.
Zij doet dit op een wijze die persoonlijk, deskundig en resultaatgericht is.

Annick Nevejan

Annick Nevejan

Annick heeft een inspirerende, doortastende en creatieve werkstijl. Zij heeft zich als coach, supervisor en trainer gespecialiseerd op het gebied van (trans-) persoonlijke ontwikkeling /leiderschap, mindfulness en compassie-training.
In het werken met professionals, leidinggevenden en teams hanteert zij systeemgerichte methoden. Deze vormen een praktische benadering van verandering, waarbij een mens niet op zichzelf staat, maar altijd in relatie is met zijn of haar omgeving. Door het erkennen van deze onderlinge samenhang doorgrondt men wat bevorderend en belemmerend gedrag is. Daardoor kan iemand beter bijdragen aan de doelen van de werkcontext vanuit de eigen professionele rol. Dit bevordert de effectiviteit van het veranderproces en geeft concrete handvatten voor het pro-actief beïnvloeden van systemen waar men deel van is.
Van 2000 tot 2006 werkte Annick als trainer en staflid aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Sinds 2010 is zij docent aan de Aberdeen Universiteit in een Master in Mindfulness Studies (MSc), Schotland. Annick is lid van Systems-Centered Training and Research Institute (USA) en mede-oprichter en bestuurslid van de stichting SCT-Nederland.

Rowena Davis

Rowena Davis

Rowena is gespecialiseerd in het coachen van individuen en teams, strategische marketing en planning, het in kaart brengen van systemen en ‘action learning’. Zij concentreert zich op het verbeteren van communicatie en het implementeren van praktische oplossingen om tastbare resultaten op te leveren. Ze werkt transparent door gebruik te maken van systeem georienteerde methoden en technieken. Het is haar doel energie vrij te maken zodat individuen, teams en organisaties productief kunnen werken met gebruikmaking van al hun bronnen.
Rowena heeft dertig jaar ervaring in strategische planning, marketing en consultancy. Ze heeft gewerkt voor een breed scala aan publieke, private en vrijwillige organisaties, waaronder grote organisaties in de industrie, financiele wereld, dienstensector, gezondheidszorg en charitatieve sector.
Ze heeft een MSc (distinction) in Change Agent Skills & Strategies (2002). Daarnaast heeft zij een ‘Dott’ in sociologie (Universiteit van Trento) en heeft zij een BSc in economie.
Rowena is gelicenseerd lid van het Systems Centered Training and Research Institute, Inc (USA). Zij spreekt vloeiend Engels en Italiaans en kan communiceren in het Frans.

Mike Maher

Mike Maher

Mike heeft vijfentwintig jaar ervaring in de publieke, private en vrijwillige sector, eerst als senior manager en nu als consultant. Hij werkt met name in omgevingen met een hoog risico (zoals in de jeugddetentie), waarin heftige bewegingen plaatsvinden. Hij legt zijn focus op het helpen van teams en diensten om te overleven, ontwikkelen en transformeren. Hij hanteert daarbij een systeem-georienteerd perspectief om betere communicatie tot stand te brengen met collega’s en klanten en zo betere uitkomsten te bereiken.
Mike is psychotherapeut, trainer en organisatieadviseur. Hij werkte een groot aantal jaren in de sociale sector, het onderwijs en de geestelijke gezondheidszorg met klantgroepen die gekenmerkt worden door hun uitdagende karakter. Mike is geregistreerd bij de United Kingdom Council for Psychotherapy en hij is lid van het Institute of Group Analysis in Londen. Mike is Director van het Systems Centered Training and Research Institute Inc, (USA).